Stezka korunami stromů Krkonoše

STEZKA KORUNAMI STROMŮ KRKONOŠE v Janských Lázních

 

Nová STEZKA KORUNAMI STROMŮ Krkonoše potěší děti i dospělé již příští prázdniny 2017. Stezka se začala stavět na kraji Janských Lázní a dokončena bude v červnu příštího roku.

Projekt v Krkonoších přitom bude unikátní hned v několika bodech,“ prozradil na tiskové konferenci 9. září v Janských Lázních Filip Pekárek, jednatel společnosti „Stezka korunami stromů Krkonoše,“ která stavbu realizuje. Stezka bude dlouhá 1 300 metrů a jako jediná z dosud realizovaných projektů stezek pozve návštěvníky také do podzemí, kde jim ukáže život pod zemí od kořenů po nejmenší živočichy.  Součástí stezky bude 45 metrů vysoká vyhlídková věž, nabízející zcela nové pohledy na Krkonoše. Chybět nebude adrenalinový suchý tobogán, interaktivní zastávky, na kterých budou návštěvníci zábavnou formou získávat informace o lese, národním parku, ochraně přírody i fauně a flóře. Adrenalinové sekce pak určitě potěší především dětské návštěvníky.

Hlavním partnerem projektu je Krkonošský národní park, který je garantem přírodně edukativního projektu.   „Celý projekt velmi dobře zapadá do dlouhodobé strategie environmentální výchovy a zároveň nám pomůže rozmělnit počet návštěvníků na hřebenech Krkonoš,“ říká k projektu tiskový mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.